Wat te doen in Parijs? 19 leuke tips & bezienswaardigheden! (2024)

12. Parijs tips: slenter door de straatjes van Montmartre

Montmartre is de wijk van de Sacre Coeur. Maar Montmartre heeft zoveel meer te bieden. Zo is het een ontzettend fotogenieke wijk door de vele prachtige straten. Maar ook Place du Tertre is geweldig om te zien. Vele schilders komen daar elke dag om prachtige kunstwerken en portretten te maken. Niet voor niks staat Montmartre ook wel bekend als de schilderswijk. Zeker eens van de leukste tips voor Parijs!

13. Relax in Jardin du Luxembourg

Een van de meest relaxte parken waar wij ooit waren is Jardin du Luxembourg. Tijdens ons eerste bezoek was dit ons favoriete plekje van Parijs, tijdens ons tweede bezoek konden wij er door de regen niet heen. Het park is mooi om te zien, maar ook gewoon een ontzettend fijne plek om even uit te rusten. Overal staan stoelen waar je lekker kunt zitten. Er zijn veel locals aan het sporten in het park en dat maakt het zo gezellig. De sfeer is heerlijk!

14.Bekijk het Panthéon

Vlakbij Jardin du Luxembourg vind je het Panthéon. Vooral van binnen is dit een heel indrukwekkend gebouw. Het is oorspronkelijk gebouwd als kerk, maar wordt nu gebruikt als begraafplaats voor beroemde Fransen. Je kunt het gebouw voor een paar euro van binnen bewonderen en dat kan ik je zeker aanraden! Ook van buiten is het gebouw mooi om te zien.

15. Bezoek Opéra Garnier

Het Opera gebouw in Parijs is echt een ontzettend mooi gebouw. Tijdens ons eerste bezoek besloten wij dit gebouw van binnen te bezoeken. Je betaalt dan €7,50 en krijgt een rondleiding door dit gebouw. Het is een van de mooiste gebouwen die ik van binnen zag. Overal zijn zulke mooie, prachtige details. Ik kan een bezoek naar binnen dan ook zeker aanraden. De buitenkant is trouwens ook een aanrader!

16.Hôteldes Invalides

De verrassing van Parijs tijdens ons eerste bezoek was toch welHôtel des Invalides. Ik had nog nooit van dit gebouw gehoord, maar het is echt prachtig. De koepel is goud en alleen daarom al moet je dit gebouw echt even bekijken. Binnen inHôteldes Invalides vind je het militair museum. Omdat wij nog geen 26 waren tijdens ons bezoek en uit Europa komen, konden wij in Parijs bijna overal gratis in, zo ook in dit museum. Het is interessant als je geïnteresseerd bent in Napoléon en alles wat met militaire dingen en oorlog te maken heeft. Anders is het voldoende om dit gebouw van buiten te bewonderen.

17. Eet de lekkerste hamburger van Parijs bijLe Ruisseau Burger Joint

Oké, of het ook echt de beste hamburger van Parijs is weet ik niet, maar één van de beste burgers vind je er sowieso. Wij hebben hier heerlijk gegeten. Het is een mini restaurant en je moet er dus niet te laat aankomen, maar echt, de burger is perfect. Je hebt keuze uit diverse burgers en je krijgt er hele lekkere patat bij. Echt een fijne plek voor een heerlijk diner of een lekkere lunch. De tent is ook goed betaalbaar. Wij waren hier in 2018.

18. Doe een dagtrip naar het paleis van Versailles

Tijdens ons eerste bezoek aan Parijs hadden wij een dag over. Wij besloten een bezoek te brengen aan het Paleis van Versailles. Dit paleis is super groot en ligt buiten Parijs. Je bereikt het super makkelijk met de trein. Het paleis is van buiten mooi om te zien, maar van binnen is het natuurlijk al helemaal adembenemend mooi. De spiegelzaal is geweldig om te zien. Na je bezoek kun je nog fijn wandelen door de tuin van het paleis, waar je dagen zou kunnen lopen, zo groot als het is. Zeker iets wat je moet doen tijdens je stedentrip Parijs.

19. Bewonder het plein bij Hôtel de Ville

Hôtel de Ville is het stadhuis van Parijs. Het plein waar het stadhuis op staat is echt prachtig om te zien. Er zijn ook regelmatig optredens van straatartiesten, wat het plein nog net even leuker maakt. Een heerlijke plek dus!

Dit waren de negentien dingen die jij echt niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Parijs! Inmiddels maakten wij twee keer een stedentrip naar Parijs, maar de tweede keer bleven wij nieuwe dingen ontdekken, zo leuk! Wij hebben vast ook nog genoeg leuke wijken niet gezien, goede reden voor een derde bezoek toch? Ik hoop in ieder geval dat je genoeg Parijs tips verzameld hebt en nu weet wat de mooiste Parijs bezienswaardigheden zijn. Ook hoop ik dat je antwoord hebt gekregen op de vraag: wat te doen in Parijs?

Reis jij naar Parijs met kinderen? Lees dan ook eens het artikel van Yvonne, die met haar kinderen op citytrip naar Parijs ging. Zij schreef over Parijs met kinderen en heeft heel veel handige tips.

Wat te doen in Parijs? 19 leuke tips & bezienswaardigheden! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6252

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.