Parijs met kinderen: de beste tips voor bezienswaardigheden (2024)

Een stedentrip Parijs met kinderen staat op de bucketlist van veel gezinnen. In de herfstvakantie gaatSaskiaer een week heen. In dit blog laat ze haarreisschema, de bekendste bezienswaardigheden, de kosten en haaraccommodatie zien.

Dit blog is in 2018 geschreven en in 2024 voorzien van een update

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie met kinderen naar Parijs

Inhoudsopgave

Stedentrip Parijs met kinderen: de beste tips voor bezienswaardigheden

We hebben zes volledige dagen in Parijs. Dat lijkt veel, maar eigenlijk is het net genoeg om de bekendste bezienswaardigheden te bekijken. We kiezen voor een mix met klassiekers als de Eiffeltoren en het Paleis van Versailles, beroemde musea zoals Musee D’Orsay en het Louvre en natuurlijk mag een bezoek aan een pretpark niet ontbreken. Voor ons doen houden we een redelijk laag tempo aan, maar uiteindelijk zijn het toch volle dagen.

Een kleine kanttekening bij ons programma is wel belangrijk. Onze kinderen worden blij van serieuze musea met kunst. Dat zal niet voor alle kinderen zo zijn. De kindvriendelijkheid van de meeste musea viel ons tegen. Er waren geen speurtochten of andere interactie in het Engels of zonder gebruik van taal. Voor speciale kindergedeeltes moest tweemaal apart worden betaald en een tijdslot worden gereserveerd.

Daarentegen zijn de meeste musea wel gratis toegankelijk voor kinderen. Nederlandstalige audioguides hebben we nauwelijks aangetroffen. Ook moest er meestal 5 euro per audioguide worden betaald, dat tikt nogal aan als je met z’n vieren bent. We vinden Parijs daarom in vergelijking met andere steden niet heel kindvriendelijk.

Hieronder volgt eerst ons reisprogramma van dag tot dag, inclusief de beste tips voor bezienswaardigheden. Daaronder lees je meer over de kosten van deze stedentrip, onze accommodatie, de Paris Museum Pass en het openbaar vervoer in Parijs.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 1: de heenreis

Vanuit Nederland is het zo’n 600 kilometer naar Parijs. Je rijdt er circa 6 uur over, afhankelijk van waar je woont en waar je in Parijs verblijft. Wij overnachten op Sandaya Camping Maisons Laffitte, een camping in het noordwesten van Parijs. Aan het einde van de dag komen we hier aan.

Je kan ook met de trein in ongeveer 3.5 in Parijs zijn. Bekijk voor de mogelijkheden op NS International. Of ga met vliegtuig naar Parijs. Hier doe je er ongeveer 1 uur over, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je vlucht.

We slapen twee nachten in een boomhut en vijf nachten in een mobil home. De kinderen zijn heel erg benieuwd naar de boomhut en wij eerlijk gezegd ook. De boomhut blijkt in het echt nog toffer dan we hadden verwacht. De eerste avond eten we heerlijk op ons terras in het najaarszonnetje.

Lees hier meer over de boomhut

Stedentrip Parijs met kinderen dag 2: Paleis van Versailles en de paleistuinen

Vanaf onze camping is het een half uur rijden naar het Paleis van Versailles. We zoeken een parkeerplek en ontdekken dat je hier op zondag gratis mag parkeren. We zijn mooi op tijd dus plek genoeg. Als we in de loop van de middag terug gaan is dat anders en staan alle auto’s bumper aan bumper. Nog een hele kunst om er tussenuit te komen….

Bij de tourist office in Versailles kopen we een 6-daagse Paris Museum Pass voor G. en mij. De kinderen mogen gratis het paleis in. De pas is helaas niet geldig voor de toegang tot de paleistuinen als er fonteinshows zijn zoals tijdens ons bezoek. We kopen voor ons alle vier kaartjes voor de tuinen.

Paleis van Versailles van binnen bekijken

We bezoeken eerst de binnenkant van het Paleis van Versailles. Mooi, maar vooral te druk. We moeten de kinderen goed bij ons houden en ze af en toe heel pro-actief naar voren schuiven, anders zien ze alleen de ruggen en billen van de andere bezoekers. We schuifelen met de mensenmassa door het paleis. Hier worden we niet blij van.

Fonteinshow in de tuinen van het Paleis van Versailles

De fonteinenshow in de paleistuin verrast ons juist in positieve zin. In een uur tijd wandelen we langs verschillende fonteinen die ons met hun show inclusief muziek vermaken. We weten het zeker, tijdens een stedentrip Parijs met kinderen kan je de binnenkant van het Paleis van Versailles overslaan en op een dag erheen gaan als er een fonteinenshow is.

In het blog over het Paleis van Versailles en de paleistuinen is meer te lezen over deze dag.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 3: Eiffeltoren en Arc de Triomphe

Deze dag begint voor ons met een kleine verhuizing. We verlaten de boomhut en gaan naar een mobil home. Vanwege het onzekere weer in de herfstvakantie is ons geadviseerd om voor deze combinatie van accommodaties te gaan en dat is ons goed bevallen.

Lees hier meer over de camping en de mobil home

We lopen in 10 minuten van de camping naar het RER-station Maisons Laffitte. Bij de balie laten we ons adviseren over de kaartjes voor het openbaar vervoer. Er zijn veel verschillende mogelijkheden die vooraf niet allemaal even inzichtelijk waren. We kopen uiteindelijk een weekkaart voor net iets meer dan 22 euro per persoon + 5 euro eenmalige kosten.

De pas zouden we bij een tweede bezoek dus opnieuw kunnen gebruiken. Zo’n weekkaart is geldig van maandag t/m zondag, dat is wel iets om rekening mee te houden als je gebruik wil maken van deze voordelige kaart. Er moet op elke pas een pasfoto. Diep in m’n portemonnee vind ik van ons alle vier overjarige pasfoto’s, die volstaan prima hiervoor.

De Eiffeltoren

Nu zijn we echt klaar om Parijs te verkennen. We stappen in de trein en zijn 20 minuten later in het centrum van Parijs. Een keer overstappen op de metro en dan staan we bijna naast de Eiffeltoren.

Ik ken dit icoon van Frankrijk alleen van buiten, maar deze keer gaan we helemaal naar de top. Dat blijkt echt leuker dan verwacht en dus schreef ik een blog over het dilemma ‘De Eiffeltoren beklimmen, ja of nee?’. Wedden dat jij na het kijken hiervan ook helemaal naar boven wilt?

Na ons bezoek aan de Eiffeltoren lopen we naar Place du Trocadero. Vanaf hier kan je de Eiffeltoren heel mooi zien liggen. We maken net als alle andere toeristen heel veel foto’s. Ontzettend toeristisch maar niet te missen als je een stedentrip Parijs met kinderen doet.

Arc de Triomphe

Met de metro gaan we naar de Arc de Triomphe. Dankzij onze Paris Museum Pass hoeven we niet in de rij te staan. Niet dat deze heel lang is, toch is het leuk om erlangs te mogen. Via een wenteltrap lopen we omhoog. Helemaal tot het dakterras. Opnieuw wacht ons een fantastisch uitzicht over Parijs.

M. verwondert zich over alle wegen die naar de Arc de Triomphe lopen en de tussenliggende huizenblokken als taartpunten verdelen. “De bomen staan ook netjes in een rij” concludeert ze “dat is goed gedaan voor de natuur”. Eh, voor de natuur maakt dat niets uit, maar ik heb geen zin omdat uit te leggen. Ons meisje dat van regelmaat en structuur houdt is zichtbaar tevreden dat die grote chaotische stad toch structuur en logica kent.

Bij de Arc de Triomphe stappen we op onze RER-lijn en een half uur later staan we al voor de deur van onze mobil home.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 4: Sacre Coeur, Montmartre enCité des sciences et de l’industrie

Onze vierde dag brengen we door in het noordoostelijke gedeelte van Parijs. Met de RER en metro gaan we eerst naar de Sacre Coeur. Onze ov-kaart is geldig bij de tandradbaan die de berg op gaat, die moeten we natuurlijk proberen. Dat scheelt heel wat traptreden.

Sacre Coeur

Voor de Sacre Coeur kijken we eerst naar het uitzicht. Nu zien we Parijs vanaf een hele andere kant. De Eiffeltoren valt net weg achter een groepje bomen, maar andere gebouwen herkennen we wel.

We lopen een rondje door de Sacre Coeur. Dan zien G. en C. dat de koepel te bezoeken is. Echt iets voor hen, dus ze gaan met z’n tweeën naar boven. M. en ik genieten ondertussen vanaf een bankje van de levendigheid voor de Sacre Coeur.

Montmartre

Schuin achter de Sacre Coeur ligt het toeristische pleintje van Montmartre waar kunstenaars aan het werk zijn. Ze proberen je massaal over te halen om een tekening van de kinderen te laten maken. “Dat gaan we niet doen hoor, ik wil niet zolang stil zitten” zegt M. C. is het daar helemaal mee eens.

Ik herinner me dit plein van 20 jaar geleden. Toen was het heel druk. Nu is het plein grotendeels in beslag genomen door terrasjes en zijn de kunstenaars naar de randen verdrongen. Het is niet de eerste keer dat het ons opvalt dat het voor Parijse begrippen rustig is. We vermoeden dat toeristen de stad links laten liggen vanwege de eerdere aanslagen.

Via kleinere straatjes lopen we naar beneden. Op weg naar de metrohalte.

Cité des sciences et de l’industrie: praktische tips

De middag staat in het teken van Cité des sciences et de l’industrie. Dit gebied is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Wij komen vooral voor het sciencemuseum dat hier te vinden is. Met kinderen zijn dit soort musea tot nu toe altijd een succes.

Het is in Parijs voor het eerst dat een wetenschapsmuseum tegenvalt en dat komt deels door de onduidelijke informatievoorziening. Daarom voor jullie eerst enkele praktische tips zodat je niet dezelfde teleurstelling hebt als wij.

Het sciencemuseum vanCité des sciences et de l’industrie bestaat uit drie delen:

  • Het algemene museum gedeelte: Explora
  • Een kindergedeelte
  • Een Planetarium

Met onze Paris Museum Pass kunnen we gratis naar Explora en het Planetarium. Voor de kinderen moeten we een kaartje kopen. We zien bij de kassa iets over het kindergedeelte staan. Onze Paris Museum Pass is daarvoor niet geldig en dus zouden we een supplement voor G. en mij moeten kopen en 7 euro extra betalen voor de kinderen.

De dame achter de balie adviseert ons om dan alleen Explora te bezoeken. Bij die prijs is het Planetarium inbegrepen. Voor het kindergedeelte geldt een tijdslot en een maximale bezoekduur. Dat is vast bedoeld om de drukte te spreiden, maar voor de toevallig binnenkomende toerist niet handig.

Cité des sciences et de l’industrie: Explora

Met de roltrap gaan we omhoog. Boven aangekomen moeten we ons eerst oriënteren. Waar kunnen we het beste beginnen? We besluiten rechtsaf te gaan en dan alles op volgorde te ontdekken. Een deel van de ‘proefjes’ komt ons bekend voor van andere musea, maar we zien en ervaren ook onderdelen die we nog niet kennen.

Het is ontzettend jammer dat de bijbehorende teksten vooral in het Frans zijn, slechts hier en daar zien we een tekst in het Engels. We hebben hierdoor soms geen flauw idee wat we aan het doen zijn. Als je het positief bekijkt dan zijn we nu echt aan het experimenteren.

Dit algemene gedeelte van het museum is duidelijk niet erg gericht op kinderen. Zelfs onze nieuwsgierige 7- en 9-jarige kinderen met een hele brede interesse haken behoorlijk snel af. We hebben spijt dat we voor het algemene gedeelte hebben gekozen. Zeker als we later even door de ramen gluren van het kindergedeelte. Dat ziet er veel leuker en interactiever uit.

Cité des sciences et de l’industrie: Planetarium

Tot slot willen we naar het Planetarium. En dan blijkt dat je hiervoor een kaartje uit de automaat moet halen zodat je op een vast tijdstip een film kan bekijken. De film van onze voorkeur is al geweest en de enige vrije plekken zijn voor een film die een uur later begint.

We balen nu ontzettend. Wat een tijdverspilling die voorkomen had kunnen worden met duidelijkere informatievoorziening. We laten het Planetarium voor wat het is. De kinderen hebben er duidelijk genoeg van.

Wil je tijdens je stedentrip Parijs met kinderen naar het sciencemuseum van Cité des sciences et de l’industrie, dan is het verstandig om dit te doen op een dag dat je Paris Museum Pass niet geldig is. Koop vooraf online een kaartje voor het kindergedeelte en kies een tijdslot aan het begin van je bezoek.

Zorg dat je voordat je het kindergedeelte in gaat eerst een kaartje voor het Planetarium haalt voor een later tijdstip (ga hiervoor naar de bovenste verdieping). De tussenliggende tijd en de tijd die je daarna nog hebt kan je benutten om Explora te bezoeken.

Duikboot en speeltuin

Achter het sciencemuseum van Cité des sciences et de l’industrie ligt een duikboot. Deze kan je bezoeken en we besluiten onze overgebleven tijd daar te spenderen. Ook ontdekken we een leuke speeltuin in het park. Langs het water lopen we daarna naar een metrostation. Tijd om terug naar onze camping te gaan.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 5: Met de boot en stoppen bij Musee D’Orsay, Notre Dame en Centre Pompidou

Na al het lopen tijdens de afgelopen dagen kiezen we vandaag voor de boot. DeBato Bus vaart een hop on hop off route over de Seine. We hebben enkele bezienswaardigheden langs de Seine speciaal voor deze dag bewaard. Omdat het laagseizoen is vaart de boot maar een paar keer per uur. Gelukkig komt er precies een aan varen als we bij halte Jardin des Plantes staan te wachten.

We kopen dagkaarten voor de boot: 17 euro per persoon voor volwassenen en 8 euro per persoon voor kinderen van 3 tot 15 jaar. We kiezen ervoor om eerst een stukje te varen en te genieten van het uitzicht vanaf de Seine.

Musee D’Orsay

Bij Musee D’Orsay stappen we uit. Dit museum is gevestigd in een oud station en alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken. Met onze Paris Museum Pass kunnen we gratis naar binnen. Ook voor de kinderen hoeven we niet te betalen.

Vooral M. houdt erg van kunst, vooral Van Gogh, Gauguin en Monet hebben haar interesse. Daarvoor ben je bij Musee D’Orsay aan het goede adres, want deze schilders hangen er volop. Ze neemt echt de tijd om de schilderijen te bestuderen. De andere afdelingen gaan we in een hoger tempo doorheen. Ik vind de beelden erg mooi, maar dat heeft de interesse van de kinderen totaal niet.

Met de boot gaan we verder. We maken van dit rustmoment gebruik om onze zelf meegenomen lunch op te eten. Varen en lunchen vind ik tijdens een stedentrip een handige combinatie.

Notre Dame

Nu stappen we uit bij de Notre Dame. Eerst bekijken we de kerk vanaf het plein ervoor. Daarna bezoeken we de gratis toegankelijke kerk van binnen. Deze is in onze ogen niet heel bijzonder.

De grootste trekker is de toren. Helaas staat daar een flinke rij. Waar je bij alle andere bezienswaardigheden met de Paris Museum Pass niet in de rij hoeft te staan, geldt dat niet bij de Notre Dame. Jammer! We willen meer van Parijs zien en besluiten de toren van de Notre Dame over te slaan.

Centre Pompidou

Een klein stukje lopen verder ligt het moderne Centre Pompidou. Of modern? Het was ooit een modern gebouw, nu is het vooral een bijzonder gebouw door de roltrappen die aan de buitenzijde van het gebouw zijn gemaakt. Net als alle buizen die om het gebouw zijn gemaakt. In Centre Pompidou is een museum voor moderne kunst gevestigd.

We leggen onze jassen in een kluisje en gaan dan naar boven. Op de eerste verdieping treffen we meteen het kindergedeelte. Hier zijn wisselende interactieve tentoonstellingen te ervaren. Het is er een in de categorie ‘klein maar heel fijn’. Dat fijne zit ‘m in de activiteiten die de kinderen mogen doen. Die zijn echt origineel en toegankelijk.

De medewerkers doen hun uiterste best om ons in het Engels uit te leggen wat de bedoeling is. Ze hebben interesse in alle kinderen die hier bezig zijn en geven iedereen aandacht. Met moeite krijgen we M. en C. na een tijdje mee.

Met de roltrappen gaan we omhoog. Ondertussen genietend van het uitzicht over Parijs en dit gekke gebouw. Zo aan het einde van de dag kan de tentoonstelling met moderne kunst de kinderen niet meer echt boeien. “Mogen we nu weer met de roltrap naar beneden?” klinkt het al snel. Nou ja, vooruit, de rest van de moderne kunst bewaren we voor een andere keer. We hebben al een volle dag achter de rug dus is het logisch dat ze geen zin meer hebben.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 6: Het Louvre en Grande Galerie de l’Evolution

De afgelopen dagen zagen we het Louvre al een paar keer liggen. In het reisgidsje Lonely Planet – Verboden voor ouders, editie Parijs hebben M. en C. gelezen dat het bekende schilderij de Mona Lisa in het Louvre te vinden is. Die willen ze zien, dus vrolijk lopen ze voor ons uit op weg naar het Louvre. Ook hier merken we dat het rustig is in Parijs.

Louvre

Er staan geen rijen voor het Louvre. Na een controle van de tassen staan we meteen binnen. Tot grote vreugde van M. en C. is er een plattegrond in het Nederlands. De speurtochten zien er leuk uit, alleen zijn deze in het Frans.

Het Louvre is erg groot. Om het met de kinderen leuk te houden moeten we keuzes maken. Een dag eerder hebben we al heel wat schilderkunst gezien. Daarom kiezen we in het Louvre voor de Egyptische afdeling.

Maar eerst: de Mona Lisa vinden! Onderweg komen we nog wat andere bekende kunstwerken tegen en dan staan we opeens in de zaal waar de Mona Lisa hangt. Het is er ontzettend druk. We duwen de kinderen naar voren zodat ze iets kunnen zien. De grote mensen kunnen makkelijk over hen heen kijken. Het schilderij is niet heel groot, maar zeker de moeite waard om te bekijken.

De Egyptische afdeling is indrukwekkend. Tenminste, voor de kinderen. Zij hebben nog nooit zoveel sarcofa*gen, hiëroglyfen en zelfs een echte mummie gezien. Wij zijn tijdens onze huwelijksreis in het Egyptisch Museum in Cairo geweest, daar kan qua Egyptische oudheden geen ander museum tegenop.

Lees meer over een bezoek aan het Louvre in ons blog daarover.

We hebben vooraf alleen het Louvre gepland voor deze dag. Het is lastig inschatten hoeveel tijd je er door gaat brengen. We zijn er een halve dag geweest. Nu is er tijd over. We zijn er al snel over uit wat we willen doen: naar het Grande Galerie de l’Evolution.

Grande Galerie de l’Evolution

In het Jardin des Plantes liggen meerdere musea en een stadsdierentuin. De reisgidsjes zijn vrij summier over wat er te doen is. Dat is jammer, want het is een hoekje van Parijs dat erg leuk is om met kinderen te bezoeken. Wij slaan de dierentuin deze keer over, net als het museum met de dinosaurus skeletten en enkele andere musea in dit gebied.

Grande Galerie de l’Evolution staat bekend om het mooie gebouw met de prachtig opgezette dieren. Helaas is onze Paris Museum Pass hier niet geldig, we beginnen ondertussen wat geïrriteerd te raken over deze pas omdat we toch regelmatig extra moeten betalen. Voor het kindergedeelte betaal je extra en je krijgt een vast tijdstip waarop je naar binnen kan. We kiezen ervoor omdat deze keer wel te doen.

Het museum is inderdaad indrukwekkend. We kunnen tot heel dicht bij de opgezette dieren komen en er later vanaf hogere verdiepingen op neer kijken. Schitterend! Voor de kinderen mist er interactie. Later blijkt dat alle educatieve en interactieve elementen bij elkaar in het kindergedeelte zijn gezet.

M. en C. vermaken zich hier prima, maar wij vinden het wat tegen vallen qua grootte. Ik zou het handiger vinden als het kindergedeelte een integraal onderdeel was van de rest van het museum. Dan kan je als ouder rustig kijken terwijl de kinderen ondertussen spelenderwijs bezig zijn.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 7: Parc Asterix

Heb je het over een stedentrip Parijs met kinderen, dan denk je al snel aan een combinatie met Disneyland Parijs. Wij kiezen voor een ander pretpark bij Parijs: Parc Asterix. Tijdens ons bezoek is het park in Halloweensfeer.

Op het plattegrond proberen we een logische route te kiezen, maar het is lastig om onszelf daaraan te houden. We zien zoveel leuks. In Parc Asterix zijn meerdere show bij te wonen. We gaan eerst naar de Dolfijnenshow. Hoewel deze in het Frans is, is het wel goed te volgen. Daarna is het tijd voor de attracties en de Asterix-dorpjes.

Een uitgebreid verslag is te lezen in het blog over Parc Asterix

Als we aan het einde van de dag naar de auto lopen zijn we het erover eens. Parc Asterix kun je vergelijken met de Efteling. Er zijn iets minder thematische gebieden, maar meer attracties. We komen zelfs meerdere attracties tegen die we niet eerder hebben gezien. Dat is altijd een leuke verrassing.

Stedentrip Parijs met kinderen dag 8: Terug naar huis

Wat vliegt zo’n stedentrip Parijs met kinderen voorbij! In een week kun je goed alle highlights zien. We hebben genoten van de afwisseling tussen kunst en cultuur enerzijds en vrolijk vermaak in Parc Asterix anderzijds. De fonteinshow in de tuinen van Versailles heeft veel indruk gemaakt, net als ons tochtje naar de top van de Eiffeltoren.

Nu is het tijd om in te pakken en onze mobil home netjes achter te laten. Deze wordt bij vertrek meteen gecontroleerd door een medewerker. Fijn, zo weet je direct of je je borg terug krijgt en anders heb je nog de kans om er iets aan te doen.

Ruim 6 uur later zijn we weer thuis. Het is een ideale afstand voor een weekje of lang weekend weg.

Wat kost een stedentrip Parijs met kinderen?

Maar wat kost nu een stedentrip Parijs met kinderen? Stedentrips zijn niet de meest goedkope vorm van vakantie. Wij proberen de kosten in de hand te houden door zelf te koken en onze eigen lunch mee te nemen. Alle genoemde prijzen zijn voor twee volwassenen en twee kinderen van 7 en 9 jaar oud, prijspeil 2016/2017.

De week Parijs zoals hiervoor beschreven kost:

  • 2 nachten in de boomhut in de herfstvakantie: 152 euro
  • 5 nachten in de mobil home in de herfstvakantie: 408 euro
  • OV-passen voor 4 personen voor een week: 4x 22 euro + 4x 5 euro voor het herbruikbare pasje
  • 2 Paris Museum Passes voor 6 dagen: 2x 74 euro
  • Eiffeltoren met de lift: 2x 25 euro en 2x 6,30 euro
  • Tuinen van Versailles: 2x 9,50 euro en 2x 8 euro
  • Toren van de Sacre Coeur (1 volwassene, 1 kind): 6 euro en 4 euro
  • Entree Cité des sciences et de l’industrie (2 kinderen): 2x 9 euro
  • Bato Bus: 2x 17 en 2x 8 euro
  • Grande Galerie de l’Evolution incl kindergedeelte: 2x 9 euro voor entree, 4x 2 euro voor het kindergedeelte
  • Parc Asterix: 2x 41 euro en 2x 38 euro

Totaal: 1.175 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen, dat is nog geen 300 euro per persoon. Dit is exclusief eten en drinken. Wij hebben altijd zelf gekookt op de camping, dus waren hier net iets meer aan kwijt dan thuis.

Kan een stedentrip Parijs met kinderen goedkoper? Ja natuurlijk. Enkele bezuinigingsopties zijn:

  • Niet in een boomhut overnachten maar voor de hele week een mobil home huren
  • Paris Museum Pass voor 4 dagen i.p.v. 6 dagen, let daarbij wel de dagen dat musea gesloten zijn (vaak op maandag of dinsdag)
  • Met de trap de Eiffeltoren op
  • Bato Bus overslaan en gewoon je OV-pas gebruiken
  • Geen pretpark bezoeken
  • Korter gaan

Kindvriendelijke stadscamping bij Parijs

Bij een stedentrip met kinderen kiezen we meestal of voor een hotel in het centrum of voor een stadscamping aan de rand van de stad. In Parijs werd het Sandaya Camping La Maisons Laffitte. Een camping gelegen aan de Seine en op 10 minuten lopen van een RER-station. Deze camping is een prima uitvalsbasis voor een stedentrip Parijs met kinderen. Je kan zelfs rechtstreeks met de RER naar Disneyland Parijs, dit ritje duurt ongeveer 50 minuten.

Lees meer over de mobil homes en kampeermogelijkheden op Sandaya Camping La Maisons Laffitte of de super leuke boomhut.

Kindvriendelijke hotels met familiekamer in Parijs

In Parijs zijn heel veel hotels te vinden. Wij kozen deze keer voor een stadscamping, maar wil je liever in een hotel dan kan dat ook. Om het kaf van het koren te scheiden heb ik een selectie gemaakt: hotels met familiekamer, gratis wifi en een 8+ beoordeling. De prijs hangt af van de periode dat je gaat en de locatie. Check hier mijn eerste selectie van hotels met familiekamer.

Tip: collega-blogger Milou heeft een handig blog met een overzicht van leuke wijken in Parijs.

Openbaar vervoer in Parijs

Voordat we naar Parijs gingen heb ik een hele studie gemaakt van de verschillende openbaar vervoermogelijkheden. Omdat onze camping in zone 4 ligt, kunnen we geen gebruik maken van de goedkopere kaarten die er zijn voor zone 1 t/m 3.

Op de website van de VVV van Parijs is veel informatie over het openbaar vervoer te vinden, maar laat je ook gerust informeren bij het RER-station vlakbij de camping. Zij adviseerden ons uiteindelijk niet de Paris Visite Pass maar een meer reguliere (niet specifiek voor toeristen bedoelde) pas.

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie met kinderen naar Parijs

Reisgidsen voor Parijs

Ik vind papieren reisgidsen nog steeds erg praktisch tijdens een stedentrip, zeker als je een grote stad zoals Parijs met kinderen gaat verkennen. Onze favoriete reisgidsen voor Parijs zijn:

Zou jij een stedentrip Parijs met kinderen overwegen? En wat zouden we bij een volgend bezoek echt niet mogen missen?

Samengevat: Parijs met kinderen

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een stedentrip Parijs met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

  • Met de lift naar de top van de Eiffeltoren
  • Het Louvre met kinderen
  • Paleis van Versailles en de fonteinshow
  • Parc Asterix
  • Direct naar alle blogs over Frankrijk

KidsErOpUit is te volgen opFacebook,Instagram.

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n linkje een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij een kleine commissie. Hiermee kunnen we de website draaiende houden. Dank daarvoor!

Parijs met kinderen: de beste tips voor bezienswaardigheden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6198

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.